Ruud heeft gesprongen in de klasse M, al eerder paarden uitgebracht in de klasse Z-dressuur, met winstpunten, namelijk Goodlooking, El Domingo & Santiago. Met Krachtpatser heeft hij Zware Tour gereden. In zijn weinige vrije tijd is Ruud tevens KNHS dressuur jurylid van de klasse B tot en met de klasse “Zware Tour”, inclusief Kür op Muziek en Jonge Paarden proeven.

Ruud is onder andere in bezit van:

  • Het ORUN diploma “instructeur (3e fase dressuur)”.
  • Het ORUN diploma “assistent-instructeur allround (springen & dressuur)”.
  • Het diploma “beoordeling, toiletteren en voorbrengen van paarden en pony’s” van het KWPN.
  • Het “Ruiterbewijs” van de Stichting Recreatieruiter.
  • Het diploma “begeleiden voortplanting van het paard” van het AOC midden & oost Brabant.

Ruud geeft niet alleen freelance privé paard- en pony instructie bij u thuis en/of op locatie, maar geeft ook al vele jaren part-time les bij o.a. R.S.V. De Hoge Devel te Zwijndrecht, Hippisch Centrum Alblas te Sliedrecht en De Spaland Ruiters te Schiedam. Tevens is Ruud KNHS praktijkbegeleider en heeft hij regelmatig stagiaires voor de opleidingen Basissport & Wedstrijdsport onder zijn hoede.

Ruud is aangesloten bij de KNHS Beroepsgroep Hippische Instructeurs, geeft les aan de Rijderscursus Kring West-Brabant, is lid van het KNHS Regio Noord-Brabant Trainersplatform en is Gastdocent Paardensport en –houderij bij het MBO Lentiz te Maasland.

Ruud Schaeffer